Normal_gevangenis

Bij zorginstelling Groot Hungerink van Trajectum zal vandaag spoedoverleg plaatsvinden over de onrust bij de forensische kliniek in Eefde. De voorzitter van de raad van bestuur zal vandaag aanwezig zijn om te zien hoe de zaken er voor staan. Medewerkers en oud-medewerkers sloegen alarm over agressie, de onveiligheid van het complex en het hoge verloop van medewerkers. In de kliniek worden mensen met en zonder justitiële titel voorzien van complexe zorg. Dit meldt Telegraaf.

Een woordvoerder van de kliniek bevestigd dat er spoedoverleg vandaag plaatsvindt. “We nemen de zorgen zeer serieus en willen weten wat het personeel dwars zit”, aldus de woordvoerder. Er zijn sinds oktober al meer dan tachtig incidenten geweest binnen en buiten de forensische kliniek. Een begeleidster werd aangerand en er werden drugs en wapens gevonden op de kamers. Ook heeft het personeel te maken met ernstig agressief gedrag van de cliënten.

Bij de kliniek worden mensen met tbs, ex-tbs’ers en veroordeelden van zorg voorzien. Eerder ging het op een andere locatie van Trajectum, in het Drentse Hoeve Boschoord, ook mis. Twee inspectiediensten doen onderzoek naar misstanden bij die kliniek.

Door: Nationale Zorggids