Geen bezoek tbs'ers Kijvelanden

Tbs'ers van de kliniek de Kijvelanden mogen voorlopig geen bezoek ontvangen of de afdeling verlaten door strengere veiligheidsmaatregelen na de ontsnapping van twee tbs'ers vorige week. Hierbij was één van de tbs'ers gedood door de politie, de andere was gearresteerd. De kliniek onderzoekt of er meer wapens en telefoons in het gebouw verborgen zijn. Dit meldt dagblad NRC.

Bij de ontsnapping bedreigden de tbs'ers met een vuurwapen en een mes een medewerker van de kliniek, die hierbij licht gewond raakte. Na hun vlucht werden de tbs'ers bij Kesteren aangehouden. In een vuurgevecht werd volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie één van de tbs'ers gedood. 

Bijeenkomst voor omwonenden na ontsnapping tbs'ers

Bestuursvoorzitter Erik Masthoff vertelde omwonenden van de kliniek tijdens een bijeenkomst welke maatregelen er zijn getroffen om te zorgen dat dit soort incidenten niet meer voorkomt. Tijdens de bijeenkomst bleek dat het protocol bij gijzelingen tijdens de ontsnapping van de tbs'ers niet is gebruikt. Het is niet de eerste keer dat tbs-kliniek Kijvelanden in het nieuws is. Er zijn eerdere incidenten geweest waarbij geweld met wapens is gebruikt.

Door: Nationale Zorggids