Normal_hardlopen__sporten__rennen

Ruim eenvijfde van de Nederlanders is tijdens de coronacrisis meer gaan bewegen en gezonder gaan eten. Een kwart van de Nederlanders voelde zich de afgelopen weken eenzaam. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction in opdracht van zorgverzekeraar ONVZ. Dit meldt ONVZ.

Het onderzoek van Motivaction is uitgevoerd onder 1.044 Nederlanders. Sinds de maatregelen tegen het coronavirus werken veel mensen vanuit huis. 

Gezondere leefstijl voor deel Nederlanders tijdens coronacrisis

Uit het onderzoek bleek dat 20 procent van de mensen meer is gaan bewegen en gezonder gaan eten. 17 procent is volgens ONVZ zelfs beter gaan slapen. Veel mensen hebben het moeilijk met het feit dat er minder sociale contacten zijn. Een kwart geeft aan zich sinds twee weken eenzaam te voelen. Ze missen contact met collega’s (81 procent) en familie en vrienden (78 procent). Daarnaast missen mensen het ook om buiten te zijn (64 procent).

Stress door de coronacrisis

Niet iedereen heeft meer tijd om meer te bewegen en gezonder te eten. Daarnaast ervaart de helft van de mensen door de coronacrisis meer stress. Ook is er een verschil te zien in tijd voor ontspanning: de ene helft van de mensen heeft meer tijd om te ontspannen en de andere helft juist niet.

Jean-Paul van Haarlem, bestuursvoorzitter van ONVZ: "Voor mensen voor wie de impact van het coronavirus zelf beperkt is, zien we grote verschillen tussen bijvoorbeeld alleenstaanden en gezinnen. Voor veel alleenstaanden is het een heel stille en soms eenzame periode, terwijl het voor werkenden met kinderen heel lastig is om alle ballen in de lucht te houden."

Door: Nationale Zorggids