Normal_depressief_verdriet

Het campagneteam ‘Samen tegen Corona’ heeft een informatieblad ontwikkeld met praktische tips voor als de spanningen thuis te hoog oplopen en er onveilige situaties dreigen te ontstaan ten tijde van deze coronacrisis.

In het informatieblad ligt de nadruk op concrete handelingsperspectieven voor omstanders. Aanvullend op deze uiting wordt nog gewerkt aan een versie die zich specifiek richt op professionals. Naast het campagneteam vanuit het ministerie van Volksgezondheid, zijn ook Justitie en Veiligheid en het landelijk netwerk Veilig Thuis betrokken.
 
Het informatieblad wordt landelijk ingezet op verschillende communicatiekanalen, waaronder de sociale media van Volksgezondheid, Justitie en Veiligheid en minister Hugo de Jonge. Het verzoek is om deze uiting zoveel mogelijk in te zetten en door te sturen. In de tekst wordt verwezen naar de reguliere (landelijke) lijnen om steun en hulp te zoeken. Ook de campagnesite www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl, die op een aantal punten is aangepast aan de situatie rondom de maatregelen tegen het coronavirus, wordt genoemd.
 
 
Door: Nationale Zorggids