Botsing Bredanaar met tank lachgas

Een 29-jarige man uit Breda is zondagochtend in zijn woonplaats met zijn auto tegen de voorgevels van twee woningen gereden. De man, die een tank met twee liter lachgas tussen de beide voorstoelen had staan, reed vermoedelijk te hard. Van een pand raakte de voordeur, een ruit en een houten kozijn zwaar beschadigd. Van beide huizen lijken daarbij enkele muurstenen naar binnen te zijn gedrukt, meldt de politie.

Het voorval vond rond 06.40 uur plaats op de Fellenoordstraat. Omstanders hielpen de bestuurder uit de auto. De man had een schouder uit de kom en zou een elleboog hebben gebroken. Vermoedelijk had hij geen autogordel om.

De auto was zwaar beschadigd. Naast de tank met lachgas vond de politie bij de versnellingspook een kapotte zwarte ballon. Uit een blaasproef bleek dat de man niet onder invloed van alcohol was. Vermoedelijk kon de bestuurder door een te hoge snelheid de bocht niet maken, waarna hij tegen de voorgevels van de woning reed. De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren, wegens gevaarlijk rijgedrag.

Door: ANP