Normal_fietsen_amsterdam
GGZ Nederland gaat voortaan verder als ‘de Nederlandse ggz’. Niet alleen de naam is vernieuwd, ook de website is veranderd en er is een GGZ Community geïntroduceerd: een nieuw online platform voor en door leden. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.
De naamswijziging weerspiegelt volgens bestuursvoorzitter Jacobine Geel de nieuwe koers van de vereniging. De nieuwe naam is gericht op meer samenwerking, zowel binnen als buiten de sector. “Wij geloven dat we de mentale veerkracht van mensen alleen samen met anderen kunnen versterken.”
 
Ze vervolgt: “We intensiveren de samenwerking met onze partners om zo iedereen de juiste goede zorg en begeleiding te bieden, op maat en op tijd. We doen dit met elkaar. De komende jaren werken we samen aan: het bestrijden van de wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg, signaleren en voorkomen van kindermishandeling, niemand meer radeloos en eenzaam laten sterven door zelfmoord en de aanpak van stigma’s over psychische problemen. Via onze netwerkorganisatie zetten we in op het realiseren van de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg”.
 
De Nederlandse ggz is belangenbehartiger van bijna 100 lid-instellingen en 90 duizend professionals.
 
Door: Nationale Zorggids