Normal_vrouwe_justitia__rechtszaak__rechtbank
De islamitisch docent van de Haagse As-Soennah-moskee die in een video vrouwenbesnijdenis zou hebben aanbevolen heeft een werkstraf van 80 uur opgelegd gekregen voor het aanzetten tot geweld tegen vrouwen. De rechter vindt dat de man vrouwenbesnijdenis niet in een positief daglicht had mogen zetten. De veroordeling is milder dan de eis van justitie voor een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand voor opruiing en aanzetten tot geweld. Dit meldt NOS. 
 
In een video, een webcollege op de site van de moskee, zei hij: “Besnijdenis is verplicht voor de mannen en aanbevolen voor de vrouwen. Het is niet verplicht voor de vrouwen. De wijsheid hierachter is dat de penis wordt gereinigd van de onreinheden die zich op de voorhuid bevinden en bij de vrouw worden haar lusten minder.” De man zou ten tijde van de video, in 2018, niet hebben geweten dat vrouwenbesnijdenis hier strafbaar is.
 

Afstand nemen van citaat

De rechter vindt dat de docent afstand moet nemen van het citaat dat hij uit een islamitisch wetenschappelijk boek haalde. Mogelijk volgt een hoger beroep in deze zaak. De advocaat van de man benadrukt dat de docent vrouwenbesnijdenis nooit zou hebben aangemoedigd.
 
Door: Nationale Zorggids