Thema Kinderpostzegels 2020: Geef een veilig thuis
Het thema van de landelijke Kinderpostzegelactie is dit jaar 'Geef een veilig thuis' Ruim 90.000 kinderen in ons land leven in een benarde thuissituatie. Door de coronacrisis is de situatie voor deze groep kinderen, die nu noodgedwongen meer thuis zijn, nog schrijnender geworden. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.
Op dit moment woont een op de vijftien kinderen in Nederland in een onveilige situatie. Dat zijn gemiddeld twee kinderen per schoolklas.
 

Kinderpostzegels 2020

Zij hebben thuis dagelijks te maken met ernstige problematiek, zoals huiselijk geweld, verwaarlozing, armoede of verslaafde ouders. School is voor deze kinderen de veilige haven. Doordat zij daar de afgelopen drie maanden niet of nauwelijks naartoe konden, is de situatie in deze gezinnen alleen maar verergerd. Juist voor deze groep is hulp nu extra hard nodig. Met projecten als ‘Huisje Boompje Beestje’ en de ‘Warm Welkom Tas’ wordt gezorgd voor een ‘thuisgevoel’ in een daklozenopvang of blijf-van-mijn-lijfhuis.
 

Nijntje

Met een jarige Nijntje op de vrolijke kinderpostzegels wil de stichting een warm en prettig gevoel van veiligheid aan de kinderen geven. Het konijntje, getekend door Dick Bruna, is dit jaar 65 jaar geworden.
 
Op woensdag 23 september gaat de Kinderpostzegelactie weer van start en kunnen basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 voor de 72ste keer verschillende producten – waaronder de kinderpostzegels – verkopen.
 
Door: Nationale  Zorggids