Normal_pexels-mentatdgt-1311518

Door meer samen te overleggen, hopen de Amsterdamse ggz-aanbieders en zorgverzekeraars de wachtlijsten in de regio te kunnen wegwerken. Ook moeten herstelgerichte intakes hier een bijdrage aan leveren. Dit meldt Skipr.

Onder de naam Regionale Taskforce Amsterdam gaan de organisaties de wachtlijsten in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te lijf. In de hoofdstad zijn deze flink opgelopen. Soms moeten patiënten tot zestien weken wachten op een behandeling. Het Regioplan Wachttijden 2020 Amsterdam – opgesteld door onder meer de gemeente Amsterdam, Arkin, GGZ inGeest, Parnassia Groep en de Amsterdamse Huisartsenalliantie - moet de samenwerking tussen de betrokken partijen en het cliëntenperspectief verbeteren. Nieuwe patiënten moet eerder op de juiste plek terechtkomen.

Herstelgerichte intake

De herstelgerichte intake speelt hierin hopelijk een grote rol. Wijkteams worden buurtteams die inwoners van Amsterdam van dicht bij kunnen bij staan zodat herstel en steun als eerste worden ingezet. De POH-GGZ gaat ook een meer centrale rol spelen binnen dit plan. 

Door: Nationale Zorggids