Normal_forensische_zorg_gevangenis_tbs

Deze week is de arbeidsmarktcampagne ‘Werken in de forensische zorg’ van het ministerie van Justitie en Veiligheid van start gegaan. Een bijbehorende arbeidsmarktaanpak moet ervoor zorgen dat de personeelstekorten in deze zorgsector worden tegengaan en minder personeel dat zorgt voor mensen die een delict hebben gepleegd uitstroomt. Dit meldt de Nederlandse ggz die de aanpak en campagne ondersteunt. 

Wie in de forensische zorg werkt, werkt in een complexe sector die zwaar werk uitvoert. Volgens de Nederlandse ggz wordt de forensische ggz de Champions League van de ggz genoemd. Directeur Monique Esman van de Nederlandse ggz hoopt dat de campagne ervoor zorgt dat meer zorgverleners in de forensische zorg terechtkomen. “Al jaren is er en tekort aan goed geschoold personeel, terwijl onderzoeken aantonen dat een personeelstekort gevolgen heeft voor de veiligheid en kwaliteit van zorg.”

Radiocommercial 

De Taskforce Forensische Zorg van het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft een reclame laten maken die de komende paar weken op de radio te horen is. Ook is de website werkenindeforensischezorg.nl in het leven geroepen. Op deze site vertellen bestaande medewerkers hoe zij het werken in deze zware zorgsector ervaren en waarom ze voor deze baan hebben gekozen.

Door: Nationale Zorggids