Normal_pexels-fauxels-3184431

Vanaf 2021 gaan de geestelijke gezondheidsorganisatie GGzE en Design Academy Eindhoven (DAE) een unieke driejarige samenwerking aan onder de werktitel ‘Bruggen bouwen in de community: van mondiale kennis naar lokale mentale kracht’. De samenwerking tussen de Eindhovense instellingen is gebaseerd op het gemeenschappelijk creëren van meerwaarde voor studenten van DAE en cliënten van GGzE. De organisaties beogen dat er op een creatieve, baanbrekende  manier naar mentale gezondheidsvraagstukken wordt gekeken. Dit meldt GGzE. 

Beide partijen zetten in op een duurzame en langere samenwerking, omdat dit bijdraagt aan het creëren van vertrouwen en een nauwere samenwerking tussen cliënten en medewerkers van GGzE en studenten van DAE. De samenwerking beslaat een aantal projecten, waaronder een jaarlijks uit te reiken GGzE Planetree Stimuleringsprijs voor een DAE-student, een inhoudelijk seminar rondom mentale gezondheid en lezingen en werkbezoeken aan diverse locaties van GGzE, waaronder Landgoed De Grote Beek. In 2022 zwermt een groep van 40/50 studenten een heel semester uit over alle onderdelen van GGzE om samen met medewerkers en cliënten concepten, ideeën en producten te ontwikkelen die ten goede komen aan degenen bij wie de mentale gezondheid het meest onder druk staat.

Design Academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven, een hbo-instelling gespecialiseerd in design, wordt gezien als een van 's werelds toonaangevende ontwerpscholen, internationaal erkend vanwege zijn vooruitstrevende en gerenommeerde docenten en alumni.

DAE heeft nauwe banden met het bedrijfsleven en wordt al meer dan een halve eeuw op verschillende manieren ondersteund door diverse samenwerkingspartners, alumni en Vrienden. De hulp die de school krijgt vanuit het bedrijfsleven, verenigt in DAE’s Circle of Friends, varieert van financiële ondersteuning tot intensieve onderwijsprojecten, waarbij de Vrienden nauw samenwerken met de Academie gemeenschap.

Door: Nationale Zorggids