Normal_meisje_vrouw_eenzaam_depressie

Op 2 november 2020 vindt in Internationaal Theater Amsterdam (ITA) een speciale editie van Time Out Events plaats. Het doel van het event: de huidige (psychische) problemen onder jongeren bespreekbaar maken, maar vooral: (samen) met oplossingen komen. Stichting Time Out organiseert sinds 2018 voor en met jongeren Time Out Events waar de onderwerpen stress en prestatiedruk onder jongeren door middel van theater, muziek, stevige discussie en een live onderzoek aan de kaak worden gesteld. Dit meldt MIND. 

Hoge maatschappelijke verwachtingen, studiestress, prestatiedruk en daar bovenop nog corona waardoor de onderwijskwaliteit onder druk komt te staan. Jongeren zijn het beu en gaan hun problemen gezamenlijk te lijf. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat 74 procent van de jongeren kampt met psychische problemen door het virus. Stichting Time Out slaat de handen ineen met MIND Young en de jongerenorganisaties het ISO, de LSVb, de LKvV en de NJR om een uniek podium voor jongeren te realiseren.

Time Out-initiatief omarmd

Deze Time Out editie zal worden geopend door Geert ten Dam, voorzitter CvB van de Universiteit van Amsterdam en Rutger Engels, rector magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voormalig directeur van Trimbos Instituut. Zij hebben zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor kwaliteit van onderwijs voor studenten in coronatijd en hebben het initiatief Time Out omarmd.

Alle onderwerpen blootgelegd

Tijdens het event worden alle onderwerpen blootgelegd en wordt samen met studenten, bestuurders, beleidsmakers, politici, deskundigen en opiniemakers op zoek gegaan naar creatieve oplossingen voor de problemen waar jongeren mee kampen. Time Out geeft jongeren een stem. Het laat de organisaties en personen die normaalgesproken aan het woord zijn dit keer naar de jongeren luisteren. Deze speciale editie van Time Out doet recht aan het maatschappelijke debat, geeft gehoor aan de stem van jongeren over de onzekerheid die er speelt én aan de oproep van premier Rutte om met creatieve oplossingen te komen.

Algemene informatie

Op 2 november 2020 vindt Het Time Out Event om 18:00u en 20:30u plaats in ITA met maximaal 30 personen in het publiek. Kaarten zijn hier verkrijgbaar en de gratis livestream is hier te volgen. Het Time Out Event wordt ook live uitgezonden via Omroep Salto en AT5.

Door: Nationale Zorggids