Normal_normal_rechtspraak

Een psychiater en psycholoog gaan binnenkort beoordelen of een 30-jarige moeder ten tijde van het doden van haar pasgeboren baby een psychose had. Eind augustus trof de politie het lichaam van de overleden baby aan in de woning van de vrouw. Zij kwam destijds verward over. In de woning waren nog twee andere kinderen aanwezig. De vrouw staat ook terecht voor het ernstig mishandelen van haar 7-jarige dochter. Dit meldt Metro. 

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de vrouw van het bruut vermoorden van haar baby. Er zou veel geweld aan te pas zijn gekomen, waarna ze het lichaam vervolgens in een sporttas in huis verstopte. Hoe de baby precies is overleden, is niet duidelijk. De politie doet daar nog onderzoek naar, net als onderzoek naar informatie op haar telefoon en laptop.

Ontoerekeningsvatbaar

De vrouw, die momenteel op een beveiligde psychiatrische afdeling in Zwolle verblijft, zegt zich niets te kunnen herinneren van die bewuste dag. Ook ten tijde van de mishandeling van haar dochter in 2014, lijken er gaten te zijn. Hoewel ze terecht stond voor het wurgen van het meisje, kwam ze op vrije voeten omdat ze volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest. Wel kreeg ze jarenlange intensieve begeleiding. 

Door: Nationale Zorggids