Normal_cocaine_drugs

In Oost-Nederland lijkt de drug 3-MMC een opmars te maken. Verslavingsklinieken zien er steeds meer jongeren die de goedkope en legale drug gebruiken. 3-MMC heeft hetzelfde euforische effect als cocaïne of ecstasy en is evengoed verslavend. Dit meldt EenVandaag. 

Jongeren die de designerdrug gebruiken, voelen zich somber als ze zonder zitten. Door het gebruik krijgen last van hallucinaties, een verhoogde bloeddruk, snellere hartslag en angst- en paniekaanvallen. De effecten kunnen levensbedreigend zijn. “Jongeren zijn onwetend over wat het precies is, maar hebben zelf niet in de gaten hoe verslavend het is”, legt verpleegkundig specialist Ellen Veldkamp van verslavingskliniek Tactus uit.

Te koop op het internet

Volgens Veldkamp is het niet ongewoon dat er jongeren van 14 jaar haar kliniek binnenkomen. Deze jongeren gebruiken vaak al drugs en zien 3-MMC als een experiment, als iets nieuws. Het is ook niet moeilijk om de drug te kopen via het internet. Gelukkig is stoppen met de designerdrug relatief gemakkelijk. Er zijn wel afkickklachten, maar die verdwijnen snel. 

Door: Nationale Zorggids