Normal_maxima

Koningin Máxima was deze week online aanwezig bij de start van de MIND Week van de Prestatiedruk. Deze themaweek richt zich op studenten en hoe zij om kunnen gaan met prestatiedruk en psychische problemen die mede als gevolg van de coronamaatregelen zijn ontstaan. MIND zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en voor ondersteuning, begrip en goede zorg bij psychische problemen. Dit meldt het Koninklijk Huis. 

Via een dagelijkse livestream kunnen studenten in gesprek gaan met experts, ervaringsdeskundigen en medestudenten over het studentenleven in coronatijd. Daarnaast biedt MIND opdrachten aan die onder meer gericht zijn op het verminderen van de prestatiedruk van studenten.

Virtueel gesprek met psycholoog

Koningin Máxima sloot virtueel aan bij een gesprek met een psycholoog en enkele studenten. Er werd onder meer gesproken over de effecten van de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus op de balans tussen studie en ontspanning. Daarnaast kwam het gemis van sociale contacten en structuur en het omgaan met de onzekerheden van deze tijd aan bod. Tijdens de sessie werden ook vragen van studenten via livestream beantwoord.

Gevolgen coronacrisis

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.

Door: Nationale Zorggids