Normal_anorexia

Eetstoornis- en ggz-klinieken hebben het eerder al gezegd, maar uit onderzoek van GGZ Rivierduinen blijkt inderdaad dat het aantal mensen met een eetstoornis toeneemt én dat de klachten erger worden. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

De Haagse ggz-instelling houdt sinds het begin van de coronapandemie in Nederland bij wat het effect van het virus is op mensen met eetproblemen. Met name eenzaamheid als gevolg van de lockdowns en het wegvallen van structuur zorgen voor meer aanmeldingen bij kliniek voor de behandeling van eetstoornissen en bovendien hebben sommigen last van ergere klachten.

De meeste mensen die aan het onderzoek meedoen, zeggen verergerde klachten te hebben. De crisisdiensten bij de jeugd-ggz zitten ook overvol. “Een enkeling reageert juist positief op de maatregelen”, zegt bijzonder hoogleraar eetstoornissen Eric van Furth. Hij is ook directeur bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula.

Beter gevonden

Niet alleen bij Rivierduinen is dit zichtbaar, maar ook bij verslavingskliniek Leven in je Leven en Human Concern. Oprichter Carmen Netten van Human Concern durft nog niet te zeggen of de coronacrisis het directe gevolg is van de toename in het aantal aanmeldingen. “Het kan ook zijn dat huisartsen ons in toenemende mate kunnen vinden vanwege onze visie op herstel van eetstoornissen.”

Door: Nationale Zorggids