Voordelen online therapie

Het is een nieuwe trend in de geestelijke gezondheidszorg: online therapie bij een psycholoog. Dit is mede te danken aan de situatie rondom het coronavirus, maar tegelijk zijn de resultaten dermate veelbelovend dat niet moet worden uitgesloten dat dit een blijvertje is voor de toekomst. Uit recente studies is namelijk naar voren gekomen dat veel cliënten profijt ervaren van therapie vanuit de eigen, vertrouwde omgeving. Wat zijn drie voordelen van online therapie vanuit huis? 

Therapie op afstand bij Mindler

Beeldbellen met een psycholoog is, zeker in deze tijd, een veilige en prettige oplossing. Mindler is al in 2018 begonnen met therapie vanuit de eigen omgeving. Het concept werkt even eenvoudig als doeltreffend: binnen de beveiligde omgeving van de Mindler app ontvang je een overzicht van de ruim 250 aangesloten en erkende psychologen, en dat biedt veel voordelen:

  • Kortere wachttijden: vrijwel altijd direct contact een psycholoog 
  • Comfort: beeldbellen vanuit de eigen omgeving met een psycholoog naar keuze
  • Alle kosten worden altijd vergoed vanuit de basisverzekering

Binnen de ggz is beeldbellen op afstand, met inbegrip van persoonlijk contact, steeds gebruikelijker. Het concept is met dank aan de huidige situatie in een stroomversnelling geraakt, en uit de eerste ervaringen klinkt een overwegend positief geluid. 

Kies je eigen psycholoog

Mindler heeft een eigen mobiele app, welke je eenvoudig download in de Google Play Store (Android) of App Store (iOS). Binnen de app registreer je jezelf als gebruiker. Door het invullen van diverse gegevens wordt een overzichtelijk dossier gecreëerd, welke gebruikt wordt door de behandelaar. De gegevens worden overigens op een veilige manier bewaard. Vanuit je persoonlijke profiel zet je de volgende stap: kies je eigen online psycholoog bij Mindler. Bepaal welke psycholoog jou aanspreekt en plan een intakegesprek in. Let er wel op dat je hiervoor een verwijsbrief nodig hebt van de huisarts. Het gesprek zelf vindt plaats in de app. Beeldbellen met een psycholoog is snel, veilig en precies wat je zoekt. 

Beeldzorg: zorg op afstand

Om de zorg bereikbaar te houden voor iedereen, is zorg op afstand een interessante optie. Zowel voor behandelaars als cliënten is beeldzorg een uitkomst om veelvoorkomende problemen te tackelen. Denk aan de lange wachtlijsten binnen de ggz, waardoor je als cliënt lang niet altijd direct terecht kunt bij een psycholoog. Ook ondervinden veel cliënten een fysieke en/of mentale barrière voordat zij de stap naar de psycholoog durven te zetten. Om die stap naar de cruciale psychologische zorg kleiner te maken, is de Mindler app een aantrekkelijk alternatief. Het biedt het comfort van de eigen omgeving, terwijl je vrijwel altijd direct contact hebt met de door jou gekozen psycholoog.

Mindler app

Mindler maakt gebruik van zogenaamde ‘gemengde behandelingen’. Binnen de app is het derhalve mogelijk om persoonlijk contact te hebben met een psycholoog, terwijl gespecialiseerde zelfhulpprogramma’s extra ondersteuning bieden. Deze zelfhulpprogramma’s kan je zelfstandig volgen, dan wel tijdens het consult met de psycholoog, en helpen onder meer bij angst, depressies en slaapproblemen. De Mindler app maakt de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker dankzij erkende zorg door psychologen op afstand.