Normal_rechtszaak1

De Amsterdamse moeder die haar zoontje van 2,5 week oud heeft gedood, moet langer achter de tralies. Pas als het medisch forensisch onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is afgerond, de psychiater en psycholoog hun rapport hebben ingediend en getuigen zijn gehoord, kan er verder worden gekeken naar de toekomst van de 30-jarige Chamira E.. Dit meldt Algemeen Dagblad. 

E. verblijft in een gevangenis in Zwolle op de psychiatrische afdeling en zegt op dit moment stabiel te zijn en geen medicijnen te gebruiken. Ze kan zich niets herinneren van die bewuste dag in augustus 2020. Ten tijde van haar aanhouding verkeerde zij in een verwarde, mogelijk psychotische staat. Het pasgeboren kindje was niet meer in leven.

Brute moord

Het Openbaar Ministerie (OM) beschuldigt de vrouw van het bruut vermoorden van haar baby. Er zou veel geweld aan te pas zijn gekomen, waarna ze het lichaam vervolgens in een sporttas in huis verstopte. Hoe de baby precies is overleden is nog niet duidelijk. 

Ook ten tijde van de mishandeling van haar nu 7-jarige dochter, lijken er gaten te zijn in het geheugen van de vrouw. Hoewel ze destijds terechtstond voor het wurgen van het meisje, kwam ze op vrije voeten omdat ze volledig ontoerekeningsvatbaar zou zijn geweest. Wel kreeg ze jarenlang intensieve begeleiding.

Door: Nationale Zorggids