Normal_geld

Bijna vijfhonderd zorginstellingen in onder meer de thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg (ggz), verpleging en jeugdzorg hebben een last onder dwangsom opgelegd gekregen voor het niet (tijdig) of onvolledig deponeren van hun jaarrekening over 2019. Elke week dat ze niet voldoen aan hun plicht, moeten ze 1.000 euro boete betalen en dat tien weken lang. Dit meldt Zorgvisie. 

De zorginstellingen hadden tot 31 mei 2020 om hun jaarverslag over 2019 in te leveren, maar hebben dat niet, te laat of onvolledig gedaan. Vorige week hebben de eerste 277 zorgaanbieders een last onder dwangsom opgelegd gekregen en vanaf 15 maart kunnen nog eens tweehonderd instellingen hetzelfde verwachten.

Veel kansen

Al in november kregen bedrijven een vierde kans om het jaarverslag in te leveren. Zij kregen toen tot half december de tijd om hun boekhoudgegevens in te leveren. De bedrijven die dat niet deden, kregen onlangs nog een vijfde kans. Pas bij de zesde herinnering, is een last onder dwangsom opgelegd. Zorginstellingen die tussen februari en maart alsnog hun verslag opsturen, hoeven de boete niet te betalen.

Door: Nationale Zorggids