Normal_snapchat_mind

 Vandaag lanceert Snap Inc. in samenwerking met MIND Young "Here For You", een nieuwe functie op Snapchat voor welzijn en psychische gezondheid. De functie biedt ondersteuning en hulpmiddelen aan Snapchatters die in de app zoeken naar onderwerpen gerelateerd aan psychische problemen. In verschillende video's besteedt MIND Young aandacht aan onderwerpen die momenteel relevant zijn voor jongeren als het gaat om hun psychische gezondheid: burn-out, depressie, angst, verslaving en eetstoornissen. Dit meldt MIND. 

Uit onderzoek dat werd gedaan naar hoe Snapchatters en hun vrienden hun psychische gezondheid ervaren bleek dat een grote meerderheid van de jongeren worstelt met verschillende uitdagingen op het gebied van psychische gezondheid, waaronder stress, depressie en angst. Snapchatters gaven aan dat ze tijdens moeilijke perioden als eerste bij vrienden aankloppen, omdat ze hen als één van de meest positieve dingen in hun leven beschouwen.

Here For You

Here For You is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. Door in de app te zoeken naar onderwerpen als ‘piekeren’, ‘stress’, ‘anorexia’ of ‘depri’, komen Snapchatters uit bij verschillende video’s van MIND Young. Iedere video begint met een jong persoon die de psychische problemen beschrijft, gevolgd door tips om deze signalen bij jezelf of dierbaren te herkennen. De video’s verwijzen kijkers door naar de website van MIND, waar Snapchatters terecht kunnen voor hulp en meer informatie als zij psychische problemen ervaren.

Door: Nationale Zorggids