Normal_rss_entry-276278

Het gerechtshof in Den Bosch maakt vrijdag een begin met het hoger beroep van drievoudig moordverdachte Thijs H. Het gaat om een zogeheten regiezitting, waarin eventuele onderzoekswensen van H. en het Openbaar Ministerie worden besproken. Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk.

H. heeft toegegeven dat hij op 4 mei 2019 in de Scheveningse Bosjes in Den Haag een 56-jarige vrouw heeft gedood. Drie dagen later sloeg hij toe op de Brunssummerheide, waar hij eerst een 63-jarige vrouw doodstak en korte tijd later een 68-jarige man. De slachtoffers werden plotseling aangevallen en met veel geweld om het leven gebracht.

Celstraf en tbs met dwangverpleging

De rechtbank in Maastricht veroordeelde hem tot achttien jaar cel en tbs met dwang. De 29-jarige H. ging in hoger beroep tegen dit vonnis. Zijn advocaat zei destijds dat H. volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de drie moorden en dus geen celstraf had moeten krijgen.

Volgens de rechtbank dikte H. symptomen echter aan en kleurde hij gedragingen achteraf in om volledig ontoerekeningsvatbaar te worden verklaard. Dat inkleuren deed hij volgens de rechtbank op basis van op internet gezochte verhalen over symptomen van psychopathie, medicijn- en drugsgebruik.

Door: ANP