Normal_politie1

Een man die vanuit het politiebureau in Roermond werd overgebracht naar een zorginstelling mishandelde op weg naar de instelling de agenten in de politieauto. Daarna wist hij op de snelweg te ontkomen. De agenten zetten de achtervolging in, waarbij is geschoten. De man raakte daarbij gewond. Een derde agent, die ondersteuning bood bij de aanhouding, raakte ook gewond. Alle agenten en de verdachten zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Dit meldt de politie. 

Zondagavond werd een man die verward gedrag vertoonde door de politie overgebracht naar het bureau in Roermond ten behoeve van de hulpverlening. Op het bureau werd besloten dat de man naar een zorginstelling moest. Op de A73, ter hoogte van Horst, escaleerde de situatie.

De man verzette zich hevig en mishandelde beide agenten. Daarna ontsnapte hij uit de auto. Hij vluchtte te voet over de snelweg en bij de achtervolging is door de agenten geschoten. Kort daarna is de man aangehouden en per ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. De drie gewonde agenten zijn naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. De toestand van de verdachte is stabiel. Een van de agenten is opgenomen in het ziekenhuis.

Door: Nationale Zorggids