Normal_iphone_telefoon_smartphone

Via Jellinek Digitaal, een 100 procent digitale poli, kunnen cliënten van verslavingszorginstelling Jellinek hun behandeling volledig online volgen. De behandeling gaat via beeldbellen met de behandelaar en het volgen van online modules. Dit meldt Jellinek. 

Wie kampt met een alcohol-, drugs-, game-, seks-, of gokverslaving kan bij Jellinek terecht voor cognitieve gedragstherapie. Cliënten die de behandeling online willen volgen, kunnen dit vanaf nu via Jellinek Digitaal doen. De therapie vindt plaats via beeldbellen, maar ook via opdrachten in het dagelijks leven. De behandeling blijft volgens de verslavingsinstelling even persoonlijk als voorheen, met gerichte feedback en vaardigheden die meteen in de praktijk gebracht kunnen worden.

Het voordeel is dat cliënten niet meer naar een locatie hoeven af te reizen en kunnen beeldbellen op de plek waar ze op dat moment zijn. Beeldbellen kan via de laptop, maar ook via de smartphone. Digitale behandelingen worden evengoed vergoed vanuit de basisverzekering.

Door: Nationale Zorggids