Normal_100-dagen-in-je-hoofd---vpro---tim-en-nicolaas-c-diederickbulstraphotography

In de nieuwe serie 100 dagen in je hoofd dompelen Tim den Besten en Nicolaas Veul zich onder in de wereld van de psychiatrie. Als bijzonder stagiair in een psychiatrische kliniek in Eindhoven verkennen ze wat er omgaat in mensen die kampen met ernstige geestelijke problemen. Wat is dat eigenlijk, wat we in de volksmond ‘gek’ noemen? Tijdens hun stage weten Tim en Nicolaas niet alleen steeds dieper door te dringen in het hoofd van psychiatrische cliënten, maar ontrafelen ze langzaam maar zeker ook de ‘gekte’ in hun eigen hoofd. Dit meldt VPRO. 

Honderd dagen lang gaan Veul en Den Besten aan het werk in een psychiatrische kliniek om te ontdekken wat de leefwereld van cliënten is. Ze willen inzicht krijgen in wat het betekent om een psychiatrische aandoening te hebben en gaan samen de stigma’s over ‘gekken’ en ‘verwarde mensen’ te lijf.

In de eerste aflevering op 21 oktober  maken de mannen kennis met de cliënten op hun afdeling en de do’s en don’ts van het vak. Aflevering 2 op 28 oktober gaat over het toenemende contact met de cliënten, fout gelopen gesprekken, maar ook het vertrouwen dat een aantal cliënten in hen krijgen.

100 dagen in je hoofd is vanaf 21 oktober wekelijks om 20.55 te zien op NPO 3.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: VPRO / Diederick Bulstra Photography