Normal_last_man_standing

Op zaterdag 30 oktober van 12:00 tot 15:00 uur organiseert MIND voor de vijfde keer haar event Last Man Standing. Tijdens dit event staan honderden mensen letterlijk én figuurlijk op voor mensen met psychische problemen. Dit doen zij door 3 uur lang op een verhoging te blijven staan op de hoofdlocatie in Amsterdam, en ook in Utrecht, Nijmegen, Groningen en op vele zelfgekozen locaties door het hele land. Zij halen hiermee geld op voor MIND, een non-profitorganisatie die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving. Dit meldt MIND. 

Veel deelnemers aan Last Man Standing hebben zelf te maken (gehad) met psychische problemen, of ze doen mee omdat ze een of meerdere mensen kennen die kampen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis of eetstoornis. Tot nu toe hebben 450 deelnemers zich aangemeld, en daar komen zeker nog mensen bij, zegt MIND.  

Interactieve livestream 

Ook dit jaar is er – omdat mensen op meerdere locaties meedoen - een interactieve livestream, met veel interviews met deelnemers, persoonlijke verhalen en muziek. De presentatie is in handen van Jurre Geluk (bekend van Spuiten & Slikken) en Jasper Demollin (bekend van Streetlab en Expeditie Robinson) en er zijn optredens van onder meer Bizzey en psycholoog en rapper Daisy Veenstra (Daisz). Last Man Standing is overigens geen wedstrijd: iedere deelnemer draagt op een eigen manier een steentje bij. 

Voorkómen van ernstige psychische aandoeningen

MIND vindt het belangrijk om aandacht te vragen voor psychische problemen bij jongeren en hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. 75 procent van de psychische problemen begint vóór het 24e levensjaar en 1 op de 4 mensen tussen de 18 en 25 jaar was in de eerste helft van 2021 psychisch ongezond, blijkt uit onderzoek van CBS. Door projecten en campagnes zoals bijvoorbeeld de MIND Young Academy en de MIND Young Studio wil MIND voorkómen dat beginnende psychische klachten uitmonden in ernstige psychische aandoeningen.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: MIND