Studiedag Dubbele Diagnose in Leiden op 16 maart

Op 16 maart organiseert het Leids Congres Bureau de studiedag Dubbele Diagnose: psychiatrie en verslaving. Een dubbele diagnose – een combinatie van een psychische stoornis en een verslaving – komt veel voor. Hoeveel mensen hier precies mee te kampen hebben is moeilijk te onderzoeken, maar naar schatting heeft binnen de GGZ 20-50 procent naast een psychische stoornis te maken met een verslaving. Dat meldt het Leids Congres Bureau. 

Dubbele problematiek maakt een behandeling vaak lastig, omdat de verslaving en de psychische stoornis nauw met elkaar verbonden zijn én elkaar versterken. Er is dus sprake van wederzijdse negatieve beïnvloeding. Om herstel bij de cliënt mogelijk te maken is kennis en een juiste aanpak van beide problemen erg belangrijk.

Behandelmogelijkheden

Tijdens de studiedag Dubbele Diagnose voorzien deskundige sprekers de bezoekers van (extra) kennis over dubbele problematiek en bieden ze inzicht in de behandelmogelijkheden. Daarnaast zullen een aantal psychische stoornissen afzonderlijk belicht worden

Door: Nationale Zorggids