Normal_mishandeling_kind_verdriet_angst

De regio Arnhem telt meer dan veertig jeugd-ggz-aanbieders, maar de helft van de kinderen en jongeren op de wachtlijst komt bij de vier grote instellingen terecht. Kirsten von Piekartz is aangesteld als zorgaccountmanager en heeft als opdracht om in zes maanden tijd de wachtlijsten voor kinderen en jongeren in psychische nood te verkorten. Dit gaat ze doen door deze jonge patiënten beter te spreiden tussen de beschikbare zorginstellingen. Dit meldt de Gelderlander. 

Verwijzingen die binnenkomen, moet Von PiekartZ beter gaan verdelen tussen de 45 ggz-aanbieders die een contract hebben met Arnhem. Er staan nu nog 190 kinderen en jongeren op de wachtlijst en ruim 50 procent wacht op een plekje bij Karakter, Praktijk Rigtering, Pro Persona en RIOzorg. Nieuwe verwijzingen die voor deze vier instellingen binnenkomen, gaat de zorgbemiddelaar onderbrengen bij instellingen met kortere wachttijden.

Actueel beeld

De bemiddelaar hoop dat verwijzers haar straks direct benaderen. “Zij hebben meestal geen compleet overzicht van alle aanbieders én geen actueel beeld van de wachttijden. Ik straks wel”, aldus Von Piekartz. De dossiers die ze onder ogen krijgt zijn geanonimiseerd.

Door: Nationale Zorggids