Normal_minister_kondigt_voorgenomen_sluiting_psyq_amsterdam_aan

De vestiging van PsyQ in Amsterdam gaat mogelijk dicht. Hoewel het definitieve besluit nog niet is genomen, heeft minister Conny Helder het voorgenomen besluit al wel aan de Tweede Kamer laten weten. PsyQ en Zilveren Kruis voeren nog gesprekken over de sluiting. De ongeveer 1.200 patiënten zijn hier nog niet van op de hoogte gesteld. Dit melden Skipr en het Parool. 

De afgelopen jaren leed de vestiging in Amsterdam miljoenenverliezen en presteert het slechts van alle locaties. In 2019 ging het om 1,4 miljoen en in 2020 zelfs om 2,8 miljoen euro verlies. PsyQ leed ook op landelijk niveau verlies: 12,8 miljoen in 2018, 8 miljoen in 2019 en 4 miljoen in 2020. De verwachting is dat de organisatie ook in 2021 verlieslijdend is geweest.

Gecontroleerde sluiting

De sluiting van PsyQ in de hoofdstad van ons land wordt in de gaten gehouden door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Zij zorgen voor een gecontroleerde sluiting, waarvan patiënten geen overlast ervaren. Het is nog niet zeker of de sluiting leidt tot een faillissement.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky