Productie van psychedelische chocoladerepen levert man taak- en celstraf op

Het produceren van meer dan 500 psychedelische chocoladerepen voor de verkoop is een 53-jarige Zwollenaar duur komen te staan. Hij krijgt hiervoor een voorwaardelijke celstraf van drie maanden opgelegd en moet een taakstraf van 100 uur uitvoeren. Dit meldt de Telegraaf. 

De man, Peter T., stelt dat hij energierepen voor 40-plussers wilde maken, voor betere vitaliteit en een actievere levensstijl. Hij gebruikte de illegale stof psilocine in de chocoladerepen. Deze stof zit ook in paddo’s en zorgt voor hallucinaties, angsten en waanbeelden. Psilocine staag geregistreerd in de Opiumwet, de lijst van verboden harddrugs.

Onhygiënische omgeving

Volgens de rechtbank wist T. dat hij iets illegaals deed en maakte het hem niets uit wat de gevaren zouden zijn voor de mensen die repen – die in een zeer onhygiënische omgeving werden gemaakt -zouden eten.
De man overtrad de Opiumwet eerder en daarom acht de rechtbank het nodig om hem meer op te leggen dan alleen een geldboete. Hij zou er zijn beroep van hebben gemaakt om de grens van het toelaatbare op te zoeken. “In dit geval ging hij eroverheen.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky