Normal_pexels-pietro-jeng-360622

Een bv die onderdeel is van verslavingszorginstelling Solutions is vorige week failliet verklaard. De werknemers van die bv worden overgenomen door stichting Solutions. Door vastgoed te verkopen, hoopt de organisatie te kunnen blijven bestaan. Jaarlijks behandelt de private verslavingskliniek zo’n 2.500 mensen. Dit meldt het Parool. 

Solutions heeft in totaal vijfhonderd cliënten, verspreid door het land. Zij blijven de zorg krijgen die ze nodig hebben. Het bedrijf is bezig de financiële problemen die onder meer zijn ontstaan door niet betaalde belastingschuld en ruzie over pensioengelden, op te lossen. Het plan is om de kliniek in Voorthuizen in Gelderland te verkopen, waardoor een deel van de miljoenenschuld kan worden afgelost.

Volgens de curator van de failliete bv heeft de organisatie goede liquide prognoses. De problemen waar Solutions mee kampt, zijn ontstaan in het verleden. “De stichting heeft genoeg mogelijkheden om de exploitatie te verrichten en de zorgverzekeraars zijn bereid verder te gaan met Solutions”, aldus curator Frans van Oss.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky