Mogelijk drugslab aangetroffen na grote brand in Gelderse Beesd

Er zijn restanten van een mogelijk drugslab aangetroffen na de zeer grote brand die donderdagavond uitbrak in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Industrieweg in het Gelderse Beesd. De politie onderzoekt de oorzaak van de brand.

Vanwege de brand werd donderdagavond een NL-Alert verstuurd. Eerder op de avond was ook een explosie te horen, meldde een woordvoerder. Op beelden is te zien hoe grote, zwarte rookwolken vrijkwamen.

Omdat er mogelijk gasflessen in het pand aanwezig zijn, werden mensen op 200 meter afstand gehouden. Omwonenden werd aangeraden binnen te blijven en de hulpdiensten de ruimte te geven. De A2 van Utrecht naar 's-Hertogenbosch tussen Beesd en Geldermalsen werd afgesloten als gevolg van "slecht zicht door rookontwikkeling", aldus Rijkswaterstaat.

Verloren

Het bedrijfsverzamelgebouw moet volgens de veiligheidsregio als verloren worden beschouwd. Ook enkele naastgelegen gebouwen hebben schade opgelopen, maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg. In totaal zijn ongeveer tweehonderd hulpverleners actief geweest bij de bestrijding van het vuur, onder wie hulpverleners uit naastgelegen veiligheidsregio's.

Door: ANP