Licentie psychiatrie-opleiding bij GGzE waarschijnlijk ingetrokken

De psychiatrie-opleiding bij Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven (GGzE) staat op de tocht. De Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS) wil de licentie van de opleiding intrekken. Dat geldt ook voor de erkenning van de hoofdopleider en de plaatsvervangend hoofdopleider. Dat meldt Skipr.  

De RGS heeft onderzoek gedaan naar de opleiding na klachten van oud-artsen in opleiding tot specialist. Daaruit bleek dat er sprake is van een onveilig leerklimaat.

Gesprek

De beslissing van het RGS is nog niet definitief. Op 29 september krijgt GGzE nog de kans om te reageren tijdens een gesprek. Pas na dat gesprek volgt er een definitief besluit.

Machteld Marcelis

Het voorgenomen besluit volgt op de schorsing van de psychiatrie-opleiding bij GGzE. Enkele maanden geleden kwamen daar ook veel klachten over binnen. Veel klachten van oud-artsen gaan over de rol van hoofdopleider Machteld Marcelis. Zij besloot daarop haar taken als hoofdopleider tijdelijk neer te leggen.

De precieze aard van de klachten is onbekend. Vorige week gaf de GGzE toe dat ze signalen over een ‘onveilig leerklimaat’ hadden gemist. Er worden nu verbeteringen doorgevoerd. Marcelis komt in ieder geval voor 1 maart 2023 niet meer terug als hoofdopleider.

Door: Nationale Zorggids