Line-up alzheimerconcert: Anouk, Douwe Bob en Waylon

Onder anderen Anouk, Nick Schilder en Waylon treden op 12 maart volgend jaar op tijdens het Herinneringen Top 50 Concert in de Ziggo Dome. Het optreden wordt georganiseerd voor en door Alzheimer Nederland, de stichting waar ook de opbrengst van het concert naartoe gaat.

Ook Brigitte Kaandorp, Willeke Alberti, Douwe Bob en vele andere artiesten zijn van de partij. Het concert wordt gepresenteerd door Remco Veldhuis en Richard Kemper, die zich net als de artiesten belangeloos inzetten voor het optreden. Voor Kemper heeft het concert een speciale betekenis, zo laat hij in een verklaring weten.

Dementie

"In onze familie maken we dementie van zeer dichtbij mee. We ervaren dagelijks wat een impact het heeft als iemand afscheid moet nemen van persoonlijke herinneringen. Ik merk dat dementie een onderwerp is dat soms lastig bespreekbaar is, maar naast verdriet levert het ons als familie ook dierbare momenten op", aldus de cabaretier. "Muziek is een prachtig middel om in donkere en lichte tijden verbonden te blijven. Daarom zetten Remco en ik ons graag in voor het Herinneringen Top 50 Concert. Het wordt een avond om nooit te vergeten!"

De setlist wordt bepaald door het publiek, dat vanaf nu kan stemmen op Nederlandse liedjes die een mooie herinnering voor de luisteraar hebben. De komende weken worden nog meer namen van artiesten die komen optreden bekendgemaakt.

Door: ANP