Normal_justice-g52a2319ee_1280

De man die afgelopen zomer gewapend een verslavingsinstelling inliep, wilde gedood worden door agenten. Dit stelt de advocaat van de 60-jarige Hans de B. die in augustus minstens een schot loste. In de weken ervoor deed hij twee mislukte pogingen tot suïcide. Dit meldt Skipr. 

De B. staat deze week terecht voor verdenking van poging tot doodslag. Hij had twee vuurwapens en een pijpbom bij zich toen hij de verslavingsinstelling binnenkwam. De wapens legde hij op tafel toen hij het gesprek aanging met hulpverleners. Toch ging het op enig moment mis toen hij alsnog een schot loste of probeerde te lossen. Een wapen richtte hij op een medewerker, maar dat weigerde. Het andere wapen gebruikte hij om in de muur te schieten.

Twintig kogels

Toen de politie eenmaal ter plekke was, schoot de politie van buitenaf op de man. De B. zag zeker twintig kogels zijn kant op komen, waarna hij zwaargewond naar het ziekenhuis moest. Eenmaal stabiel werd hij overgebracht naar het Scheveningse gevangenisziekenhuis. Daar zit hij nu nog steeds. Het gaat goed met hem, laat hij deze week weten. Hij wil ook niet meer dood. Volgens de advocaat van De B. ging het om een wanhoopsdaad.

Op 24 januari vindt de volgende zitting plaats. Voor die tijd zien een psycholoog en psychiater hem voor een beoordeling.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky