Normal_zorgverzekering__gezondheidszorg__zorg__stethoscoop__gezondheid

Elf organisaties gaan samenwerken op gezamenlijk GZ-psychologen op te leiden in West-Brabant. Dit verband is een initiatief vanuit verschillende sectoren: de ouderenzorg, de revalidatiezorg, de gehandicaptenzorg en vrijgevestigde praktijken. De deelnemende organisaties zijn: 4MB, Avoord, Changes GGZ, De Marq, Groenhuysen, Psychologenpraktijk Oosterhout, Psychologenpraktijk Zevenbergen, SDW Zorg, Sovak, Surplus en TanteLouise. Dit meldt Surplus.

Met de samenwerking willen de organisaties niet alleen voldoende opleidingsplaatsen creëren voor GZ-psychologen, maar ook kwalitatieve zorg bieden. Ook kunnen de organisaties elkaars expertise gebruiken om een betere zorgstelsel te creëren.

Complexe zorg

De vraag naar GZ-psychologen wordt steeds groter door de toegenomen complexiteit van de zorg. Door een opleidingstraject in samenwerkingsverband te ontwikkelen wordt niet alleen een brede opleiding gegarandeerd, maar verbetert ook de samenwerking in de regio.

De organisaties uit de ouderenzorg hadden de ambitie om de regionale medische behandelcapaciteit te optimaliseren. Om dit te realiseren zijn zij een samenwerking aangegaan met andere sectoren. Door samen de krachten te bundelen krijgen ook kleine praktijkopleiding instellingen, die niet aan bepaalde eisen voldoen, de mogelijkheid om zelfstandig te kunnen opleiden door samen te werken met instellingen die wel aan alle eisen voldoen.

Door: Nationale Zorggids