'2Doc: Alleen thuis met een dienstwapen' over politiemensen met PTSS

De avontuurlijke Peter Paul werkt zich eind jaren ’90 van politieagent op straat op tot zijn droombaan: specialist bij de Dienst Speciale Recherche Toepassingen (DSRT), beter bekend als de ‘sectie stiekem’. Als undercoveragent plaatst hij afluisterapparatuur. Maar dan komt hij in een vrije val terecht en zit hij alleen thuis, vol dwanggedachtes, onder andere over zelfmoord. Na behandelingen en opnames volgt de diagnose ‘beroeps gerelateerde PTSS’. Met de documentaire wil KRO-NCRV een lans breken voor de politiemensen die door hun werk in psychische problemen zijn geraakt.  Dit meldt KRO-NCRV.

Naar aanleiding van wat filmmaker Hester Overmars met Peter Paul heeft zien gebeuren stelt ze zich in KRO-NCRV 2Doc: Alleen thuis met een dienstwapen de vraag: wat maakt ons gek? Hoe normaal is het leven van een succesvolle undercoveragent? En wanneer steek je de dunne lijn over van normaal naar gek?

Flasbacks en nachtmerries

"De kijker speurt rond in de wereld van Peter Paul waarin flashbacks en nachtmerries zich opdringen in het heden. Meegenomen in Peter Pauls beleving kijken we ook in de spiegel: Is het idee dat we controle hebben over ons leven een illusie?", aldus KRO-NCRV.

Alleen thuis met een dienstwapen is een productie van Tangerine Tree in samenwerking met KRO-NCRV, met steun van het NPO-fonds. De film ging onlangs op het Movies that Matter festival in première. Hester Overmars maakte eerder voor KRO-NCRV onder andere Verboden Vlucht (Gouden Kalf 2015) en De Hoofdvrouw.

2Doc: Alleen thuis met een dienstwapen is op donderdag 8 juni om 22:20 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: KRO-NCRV