Vernieuwde opleiding voor GZ-psychologen bij Gemiva

Gehandicaptenzorginstelling Gemiva ziet steeds vaker cliënten met psychische problemen en complexe hulpvragen, waardoor een bredere aanpak van GZ-psychologen binnen de organisatie nodig is. Daarvoor gaat de zorginstellingen samen met andere organisaties een vernieuwde opleiding aanbieden aan GZ-psychologen. Dit meldt Skipr. 

Gemiva wil dat haar GZ-psychologen kennis hebben die verder reikt dan alleen de gehandicaptenzorg. Daarom wil het de zorgprofessionals die nu nog generalistisch worden opgeleid, breder opleiden. “Ze werken niet alleen bij ons, maar onder andere ook bij de reclassering, ouderenzorg of ggz”, aldus GZ Praktijkopleider Leonie Verhulst.

Reclassering

Als voorbeeld noemt ze de groep cliënten bij Gemiva; jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking, die een verhoogd risico hebben op criminaliteit. Dan is ervaring met reclassering een belangrijk voordeel. Collega’s met ggz-ervaring kunnen cliënten van Gemiva helpen met psychische problemen en gz-psychologen die de geriatrie goed kennen, kunnen ouderen goed ondersteunen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky