MIND organiseert op 14 oktober 7e editie van protest Last Man Standing

Op 14 oktober organiseert MIND voor de zevende keer de protestactie Last Man Standing. Het ongekend hoge aantal mensen dat suïcide pleegt als gevolg van psychische klachten in Nederland kan alleen afnemen als er tijdig passende zorg beschikbaar is en goede voorlichting komt. Dit meldt MIND. 

Onder jongeren is suïcide doodsoorzaak nummer 1 en onder volwassenen in Nederland nummer 3. 25 procent van de volwassen Nederlanders en 50 procent van de jongeren kampt met psychische klachten. De toegang tot de geestelijke gezondheidszorg verslechtert en wordt duurder. 20 procent van de mensen mijdt zorg vanwege de hoge kosten.

Prioriteit geven aan ggz

MIND trekt aan de bel en eist ingrijpen door de overheid. Daarom roept het politieke partijen op om tijdens de verkiezingscampagne topprioriteit te geven aan de geestelijke gezondheid van Nederlanders. Op 14 oktober gaat MIND samen met 300 mensen 6 uur lang op een verhoging staan. Deelnemers houden een protestbord vast. “Deze editie grijpen we echt aan om gezamenlijk een vuist te maken, omdat het zo niet langer kan.”

Lees hier meer over de zesde editie van Last Man Standing in 2022.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky