Nieuwe voorzitter maakt raad van toezicht GGzE compleet

Marc Mittelmeijer is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van GGzE. Marc neemt het stokje over van Job van der Have die deze functie tijdelijk vervulde. Met de benoeming van Marc Mittelmeijer als voorzitter is de raad van toezicht weer compleet. Eerder dit jaar traden al drie nieuwe leden toe. Dat zijn Marlies Telgenkamp, Eddy van Doorn en Angélique Koevoets. Tamara van Scheijndel en Henk Slagt hadden reeds zitting in de raad. Dit meldt GGzE. 

Dat de raad van toezicht nu weer op volle sterkte functioneert, is voor GGzE erg belangrijk. Onlangs startten Carla van de Wiel en Ingrid Willems als raad van bestuur. Onder hun leiding hernieuwt GGzE binnenkort haar meerjarenstrategie. Die is nodig nu er zoveel in ons werkveld in beweging is. “Dan is het waardevol te weten dat de raad van toezicht opgebouwd is uit stevige toezichthouders die samen veel kennis en een brede maatschappelijke ervaring inbrengen”, aldus Van de Wiel. 

Onderwijs

Mittelmeijer verbond zich na zijn studie welbewust aan het onderwijs en liet daarna de sector eigenlijk nooit meer los. Ooit stond hij zelf voor de klas en gaf les in zijn eigen vak: wiskunde. Tegenwoordig is hij bestuursvoorzitter van CVO, een koepel van middelbare scholen in Rotterdam. Dat was hij eerder voor onderwijsstichtingen voor PO en VO in onder andere Utrecht en Duiven. Daarnaast is hij momenteel voorzitter van de raad van toezicht van de Koraalgroep (verstandelijk gehandicaptenzorg) in Sittard en is hij bestuurlijk actief in verschillende organisaties in de onderwijssector. Daarvoor was hij als bestuurder of toezichthouder verbonden aan diverse organisaties in de wereld van de kunst, cultuur en zorg.

Door: National Zorggids