Explosief afgegaan bij zorginstelling in Amsterdam

In de nacht van maandag op dinsdag is rond 01.20 uur bij een vestiging van zorginstelling HVO-Querido in de Amsterdamse Oostenburgervoorstraat een explosief afgegaan. De voorgevel raakte beschadigd. Er vielen geen gewonden en er is nog niemand opgepakt, aldus een woordvoerder van de politie.

Getuigen zagen volgens de politie na de ontploffing een jongeman in het donker gekleed met een muts op snel wegfietsen. De politie denkt dat er zwaar vuurwerk is gebruikt.

Beschermde woonvorm

De zorginstelling laat weten geschrokken te zijn en geen idee te hebben wie hiervoor verantwoordelijk is. "We zijn ons bewust van de impact die dit incident heeft op medewerkers, onze bewoners en omwonenden. Dit vinden we uiteraard erg vervelend", aldus een woordvoerder. In de vestiging van HVO-Querido in de wijk Oostenburg wonen mensen die begeleiding nodig hebben in een beschermde woonvorm. Zij kampen bijvoorbeeld met psychiatrische problemen of zijn in het verleden verslaafd geweest.

De vestiging is dinsdag wel open. "In overleg met de politie hebben we per direct de benodigde herstelmaatregelen getroffen."

Door: ANP