MIND Us en Odido willen samen het mentale welzijn van jongeren verbeteren

Door de handen ineen te slaan, willen Stichting MIND Us en Odido het mentale welzijn van jongeren verbeteren. Odido heeft hiervoor de digitale kennis en het bereik voor in huis en MIND Us de kennis en ervaring op het gebied van mentale gezondheid. De samenwerking is op vrijdag 17 november tijdens een jongerenevenement gelanceerd. Dit meldt MIND Us. 

Sociale media, prestatiedruk en de coronapandemie spelen allemaal een bepaalde rol in de achteruitgang van de mentale gezondheid onder jongeren. Technologie kan een positieve en negatieve rol hierin spelen en dat erkent Odido ook. Daarom is het ook belangrijk om technologie verantwoord te gebruiken. Samen met MIND Us wil Odido dit maatschappelijke probleem aanpakken.

Uitwisseling van kennis en expertise

Odido geeft MIND Us jaarlijks een financiële bijdrage, maar beide organisaties gaan ook kennis en kunde uitwisselen. Samen met zeven andere partners werken ze aan een geavanceerd digitaal platform voor jongeren, met informatie, tips en trucks en ondersteuning bij mentale problemen. De telecomprovider heeft tijdens het jongerenevenement input gekregen over telefoongebruik, social media en schermuren en de impact daarvan op het mentale welzijn. Met deze informatie stelt Odido een strategie op voor mentale gezondheid en weerbaarheid van jongeren.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky