Landelijk Congres Mentale Gezondheid: 'Stap een keer in mijn schoenen'

Op 6 juni 2024 organiseert Missie mentaal het Landelijk Congres Mentale Gezondheid bij Radio Kootwijk in Apeldoorn. Het congres vindt plaats tijdens de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid en heeft als insteek: ‘Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van de ander’. Ontmoeting en verbinding stimuleren zijn belangrijke doelen van de bijeenkomst. Dit meldt Alles is Gezondheid | Missie Mentaal. 

Nog steeds ervaart 13,7 procent van de Nederlanders psychische klachten en voelt 15,8 procent zich beperkt door emotionele problemen. De psychische problematiek in Nederland groeit onder de bevolking, ondanks de brede beweging die is ingezet om een betere mentale gezondheid te stimuleren.

Congresprogramma

Om met elkaar in gesprek te blijven, organiseert Missie Mentaal het landelijke congres Mentale gezondheid met de insteek ‘Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van de ander’. Onderling begrip zorgt ervoor dat er minder taboe rust op mentale gezondheidsklachten. Tijdens het congres staat de première van de Missie Mentaal dichtenbundel van Merel Morre gepland. Bezoekers kunnen tijdens Living Library met ervaringsdeskundigen in gesprek over vooroordelen. Oprichter Okrah Donkor van Thriple Threat laat zien wat zijn werkwijze met jongeren is en tijdens Strijkplank Poëzie krijgen mannen de ruimte om te leren praten over hun gevoelens. Ook op het programma staat een spreekuur bij stand-upcomedian Raoul Heertje, Stephanie Goossens praat over het omvormen van generationele patronen en Machteld Huber, de grondlegger van Positieve Gezondheid, spreekt over emoties.

Lokale, regionale en landelijke professionals en mensen met ervaringskennis op het gebied van mentale gezondheid kunnen baat hebben bij het congres dat op 6 juni 2024 van 10.00 tot 16.30 uur plaatsvindt bij Radio Kootwijk. Toegang is gratis maar aanmelden is noodzakelijk

Door: Nationale Zorggids