Normal_happy-diverse-doctors-and-medical-staff-talking-at-2023-11-27-05-14-24-utc

Bij de GGZ-instelling Pluryn in Almere Stedenwijk brak in de nacht van zondag op maandag brand uit. Het vuur ontstond rond middernacht in een badkamer op de derde verdieping van het gebouw. Na een uur konden de bewoners terugkeren naar het gebouw. Er vielen geen gewonden, maar een bewoonster werd aangehouden voor het schoppen van een politieagent, zo meldt Omroep Flevoland.

De brandweer rukte groots uit na de melding, vanwege de mogelijke aanwezigheid van bewoners in het pand. De kinderen en jongeren met gedragsproblemen, die in de instelling wonen, waren echter al buiten toen de brandweer aankwam. De brandweer kon het vuur snel onder controle krijgen en de situatie veilig stellen.

Onrust en agressie

Na het blussen van de brand ontstond er onrust op het terrein. Een 15-jarig meisje wordt verdacht van poging tot mishandeling nadat zij een politieagent had geschopt. Zij is meegenomen voor verhoor. Daarnaast had een man rook ingeademd en werd ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

Reactie van Pluryn

De directie van Pluryn Midden-Nederland reageerde geschokt op het incident. Vanwege het lopende politieonderzoek en de privacy van de bewoners wenst Pluryn geen verdere informatie te verstrekken.

Dit incident benadrukt de noodzaak van effectieve veiligheidsmaatregelen en ondersteuning in instellingen die zorg verlenen aan kwetsbare groepen, zoals kinderen en jongeren met gedragsproblemen.