Nationale Zorggids

Handtherapie Zuidoost-Brabant

Handtherapie Zuidoost-Brabant
Blasiusstraat 2c
5754 AV Deurne

Blasiusstraat 2c
5754 AV Mierlo
Telefoon:
0493 750050
Website:
https://www.hzob.nl
E-mail:
info@hzob.nl
Facebook:
https://www.facebook.com/handtherapie.zuidoostbrabant

Wie zijn wij?

Wij zijn twee fysiotherapeuten en twee ergotherapeuten met samen meer dan 40 jaar ervaring exclusief in het behandelen van handen. We richten ons volledig en uitsluitend op de hand en pols. Alle vier delen wij de visie dat een goede revalidatie alleen tot stand kan komen door ervaring, kwaliteit, expertise en aandacht voor de patient. Door de combinatie van fysiotherapie en ergotherapie kunnen wij u de beste zorg bieden wat resulteert in een optimaal revalidatietraject.

Wat is een handtherapeut?

Een handtherapeut is een gediplomeerde ergo- of fysiotherapeut die zich door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft gespecialiseerd in handtherapie, het onderzoeken en behandelen van aandoeningen van de hand, pols en onderarm.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Onze handen zijn misschien wel het mooiste gereedschap dat wij bezitten. Als er letsel ontstaat aan onze handen voelen we ons al snel onthand. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, te sporten, onszelf en elkaar te verzorgen en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf.

Handtherapeuten zijn op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt. (Bron: www.handtherapie.com)

Meer informatie?

Kijk op www.hzob.nl

Nieuws

Somatosensorische Revalidatie (SSR Therapie)

Somatosensorische Revalidatie is een behandeling gericht op het verminderen van neuropathische pijn volgens de methode van Claude J. Spicher (neuropain.ch). Neuropatische pijn wordt veroorzaakt door schade aan zenuwen. Deze schade kan optreden door bijvoorbeeld zwelling of een wond.

NZG Locatie