Kanker

ROTTERDAM – Van 26 tot en met 28 mei deden ruim 9000 fietsers, lopers, chauffeurs en verzorgers mee aan een estafetteloop van Stiching Roparun en zamelden met deze actie geld in voor mensen met kanker. Met de run werd maar liefst 194.000 euro opgehaald voor Stichting Haarwensen, zo meldt gezondheid.blog.nl.

Stichting Haarwensen is er voor kinderen tot en met 18 jaar die een pruik moeten dragen, doordat zij lijden aan kanker of en een andere vorm van kaalhoofdigheid. Voorzitter van de Stichting, Yvonne de Boer, is zeer blij met de donatie van Roparun. ''Een mooie pruik zorgt ervoor dat zij zich weer kind voelen'', aldus de Boer.

De estafetteloop bedraagt meer dan 500 kilometer. De route begint in Parijs en Hamburg en eindigt in Rotterdam. De grote donatie van Stichting Roparun zorgt ervoor dat de Stichting Haarwensen gedurende een jaar per week twee kinderen blij kan maken met een pruik en de complete verzorging ervan. Tevens kan de stichting een voorraad van 100 pruiken aanleggen met dit bedrag.

© Nationale Zorggids / Melissa Huisman