Normal_ouderen_handen_thuiszorg_steun

UTRECHT - Zorgondernemersorganisatie ActiZ is een actie gestart tegen het regeerakkoord, omdat daarin een integrale visie op de ouderenzorg en de zorg thuis ontbreekt en er een samenhang mist in de voorgestelde maatregelen, zo meldt de brancheorganisatie.

Met deze actie HET KAN OOK ANDERS IN DE ZORG laat ActiZ niet alleen zien welke nadelige gevolgen dit voor de ouderenzorg en thuiszorg heeft, maar stelt zij tegelijkertijd een volgens de organisatie beter alternatief voor.

Zo krijgen cliënten te maken met verschraling van de zorg en staan door de bezuinigingen tienduizenden banen op de tocht. In het plan van ActiZ wordt onder meer een eigen zorgbudget voorgesteld, waarbij mensen zelf kunnen bepalen hoe zij dat bedrag besteden. Verder moet het mogelijk worden gemaakt dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen wonen. Twee andere belangrijke punten uit het plan zijn dat mantelzorgers, vrijwilligers en familie, indien mogelijk, meer gaan doen en dat er meer technologie bij de zorg moet worden betrokken.

Volgens de organisatie wordt met dit plan de zorg beter afgestemd op het inidividu, waardoor de zorgkosten zullen dalen.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz