Handreiking

UTRECHT - Een samenwerkingsverband van de PO-Raad, de VO-raad, de Vereniging van Nederlandse Gemeentes (VNG) en de ministeries van OCW en VWS heeft het initiatief genomen tot de ontwikkeling van een handreiking die gemeenten en schoolbesturen moet ondersteunen bij het invoeren van passend onderwijs.

Dit doen zij, omdat de stelselwijzigingen van het passend onderwijs en de zorg voor jeugd nogal overeenkomen, zoals eenzelfde visie wat betreft het ondersteunen van jeugdigen. Met de samenwerking kunnen de partijen elkaar versterken. Om die reden hebben de betrokkenen de ambitie uitgesproken tot meer samenwerking tijdens de totstandkoming van deze stelselwijzigingen.

Daarnaast biedt de handreiking een leidraad voor verschillende uitgangspunten in de samenwerking tussen het (passend) onderwijs en gemeentes. Met de handreiking moeten de samenwerkingsverbanden en gemeenten beter in staat zijn tot het voeren van het op overeenstemming gericht overleg (OOGO) over het ondersteuningsplan passend onderwijs.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem