Preventie, transformatie jeugdzorg, Foodvalley-gemeenten

VEENENDAAL - Bij het opstellen van de regionale visie op de transformatie van de jeugdzorg zetten de FoodValley-gemeenten met name in op preventie. De acht Gelderse gemeenten willen vooral zorg aanbieden die aansluit op de wensen en behoeften van ouders en kinderen en daarmee het beroep op zwaardere en gespecialiseerde vormen van zorg voorkomen, zo meldt de VeenedaalseKrant.nl.

Dinsdag hebben de acht gemeenten in de FoodValley de nota ‘Elke jeugdige telt en doet mee. Zorg voor jeugd in Foodvalley’ vastgesteld of zullen dat binnenkort doen. In het document wordt geschetst wat zij met ingang van 2015 lokaal, (sub)regionaal of bovenregionaal willen uitvoeren en organiseren. Door de regionale op de lokale schets aan te laten sluiten wordt de samenhang in hulpverlening duidelijk.

Bij het tot stand komen van de regionale visie is een klankbordgroep ingesteld met daarin vertegenwoordigers van het onderwijs, ouderverenigingen, huisartsen maar ook medewerkers en managers van organisaties die actief zijn in de jeugdzorg. Bovendien waren ook wethouders en gemeenteraden betrokken bij het interactieve proces net zoals de gemeentelijke adviesraden. 

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal