rechtbank assen moord kind

ASSEN (Novum) - Een 44-jarige vrouw uit Assen is vrijdag veroordeeld tot acht jaar cel voor de moord op haar veertien maanden oude dochter. De rechtbank in de Drentse hoofdstad acht bewezen dat de vrouw jaar kind in april vorig jaar met een kussen verstikte. Justitie had tien jaar cel tegen de vrouw geëist.

De vrouw meldde zich na de moord op een politiebureau in haar woonplaats met de mededeling dat ze haar dochter had gedood. Agenten gingen daarop naar de woning en troffen het levenloze lichaam van het meisje aan.

De vrouw verklaarde haar kind te hebben omgebracht omdat het meisje volgens de vrouw werd misbruikt door haar vader, met wie ze niet meer samen was. De rechtbank vindt dat 'in geen enkele verhouding staan tot wat de vrouw heeft gedaan'.

De straf valt iets lager uit dan de eis van het OM omdat de rechtbank er rekening mee heeft gehouden dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar was, er geen sprake is van gevaar voor herhaling en dat ze geen strafblad heeft. Ook wogen de rechters mee dat de vrouw haar dochter heeft verloren en verder moet leven met de wetenschap dat zij hiervoor verantwoordelijk is.