Tiel, jeugdige verdachten, toegenomen

TIEL - Jeugd en veiligheid voert als thema al lange tijd de prioriteitenlijst van de gemeente Tiel aan. Toch is het aantal jonge verdachten dat is aangehouden door de politie de laatste twee jaar ruim anderhalf keer zo veel geworden. Werd in 2010 nog 390 keer een jeugdige verdachte aangehouden, in 2012 was dit toegenomen tot 608 keer, zo meldt de Gelderlander.

Voor de gemeente Tiel zijn de overlastgevende en criminele jongeren een sterk groeiend probleem. De meeste problemen werden veroorzaakt door jongeren tussen de 18 en 24 jaar, gevolgd door jongeren tussen de 12 en 17 jaar. Ook waren enkele verdachten 11 jaar of jonger. 

Binnen het Veiligheidshuis in Tiel werken diverse hulporganisaties, politie, gemeente en justitie samen om criminaliteit aan te pakken. Hierbij richt het zich niet alleen op dader, maar wordt ook naar de volledige gezinssituatie gekeken. Het aantal risicojongeren dat bij het veiligheidshuis in beeld is, is sinds 2010 meer dan verdubbeld, van 59 in 2010 naar 133 in 2012.

© Nationale Zorggids / Jochum Admiraal